Відбулась творча майстерня «Сучасні підходи до викладання географії за оновленою програмою»

Сьогодні, особливої уваги набуває питання викладання географії, значення якої зростає в процесі розбудови української державності, глобалізації та загострення загальних проблем сьогодення.

Мета заходу - підвищення професійної майстерності педагогів шляхом використання сучасних моделей навчання, нового підходу до викладання географії у 9 класі.

Учителі географії ліцею № 46, Маєр О.Я. та Кивильчук О.Й. цього тижня презентували увазі присутніх розробки уроків з географії для 9-го класу.

Учителі познайомила з технологією використання робочого зошита під час уроку, який може служити як основним, так і додатковим засобом у досягненні учнями навчальних цілей. Робочий зошит орієнтований на активізацію пізнавальної діяльності учнів, як індивідуальної, так і групової, розвиває навички самостійної роботи з навчальним матеріалом та реалізує проблемний підхід у навчанні, полегшує усвідомлення учнями просторових, причинно-наслідкових зав’язків між природою та населенням, сприяє органічному поєднанню навчання географії з життям.

«В час освітньої реформи завдання вчителя географії полягає не в передачі учням обсягу готової інформації підручника, а в організації діяльності школярів щодо пізнання навколишнього світу»,- зазначила О. Гнатишин, методист НМЦО.

Учасники семінару працювали в групах, виконували інтерактивні вправи, ознайомилися з практичними підходами реалізації наскрізної змістової лінії «Фінансова грамотність» на уроках. географії.

Наприкінці заходу відбулась дискусія щодо можливостей та проблем у викладанні шкільного курсу географії у 9 класі. Адже методичний апарат підручника хоч і спрямований на формування знань про процеси і явища які відбуваються в Україні і світі, однак, перевантажений інформацією, термінами, а теоретичний матеріал - важкий для сприйняття учнями.

Присутні учителі зазначили, що підготовлений робочий зошит сприятиме кращому процесу засвоєння школярами навчального матеріалу, концентруватиме їхню увагу на просторовій диференціації природного середовища, географії населення й господарства, як важливої умови їхнього розвитку й становлення наукового світогляду.

На захід завітав представник ТОВ «Українська картографічна група», п. Володимир Грицеляк, котрий ознайомив присутніх із новинками продукції.

Приємна дружня атмосфера, панувала протягом семінару.

/Files/images/2017-2018/geografya/1/СЗШ _46.jpeg


/Files/images/2017-2018/geografya/1/сш__№ 46.jpeg

/Files/images/2017-2018/geografya/1/iСЗШ 46.jpeg /Files/images/2017-2018/geografya/1/СШ_46.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 129