І (міський) тур конкурсу «Учитель року - 2018» (номінація «Українська мова та література»)

Відповідно до наказу Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради у грудні було проведено заочний та очний етапи І (міського) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018» у номінації «Українська мова та література».

Мета конкурсу – виявлення й підтримка творчої праці вчителів, підвищення їх професійної компетентності, популяризація педагогічних здобутків.

Склад журі І (міського) туру конкурсу:

Голова журі – Антоняк Соломія Іванівна, учитель української мови та літератури СЗШ № 97.

Члени журі:

1. Браницька Ольга Володимирівна, головний спеціаліст сектору розвитку освіти УО ДГП ЛМР.

2. Кметь Ірина Федорівна, доцент кафедри українського прикладного мовознавства філологічного факультету ЛНУ ім. І. Франка, заступник декана філологічного факультету з виховної роботи.

3. Крисюк Віра Василівна, учитель української мови та літератури СЗШ № 49.

4. Філіпчук Зеновія Миронівна, завідувач Народного музею Тараса Шевченка у м. Львові.

5. Пилипець Тетяна Миколаївна, ДиректорЛьвівської обласної бібліотеки для юнацтва (за згодою).

Конкурс передбачав попередню реєстрацію на платформі МОНУ зі створенням профілю в освітній мережі (заповнення реєстраційної картки, розміщення відео резюме). Для участі в конкурсі вчителі до 1 грудня 2017 року повинні були подати, крім документів, такі матеріали: розробки 4 уроків та виховного заходу, друковані матеріали у фахових виданнях, висновок шкільного (районного) методоб’єднання про роботу вчителя.

Для участі в конкурсі зголосилося 5 учителів української мови та літератури м. Львова:

Данилів Любов Михайлівна (ССЗШ № 5 ім. Кокорудзів);

Демчина Майя Володимирівна (СЗШ № 43);

Когут Галина Євгенівна (СЗШ № 96);

Терлецька Любов Богданівна (СЗШ № 92);

Савчак Галина Володимирівна (СЗШ № 22 ім. В. Стефаника).

Заочний етап тривав з 4 до 8 грудня 2017 року. Проаналізувавши презентаційні методичні матеріали, подані вчителями-конкурсантами, журі допустило всіх учасників до очного етапу.

В очному етапі взяло участь 3 конкурсанти, оскільки 2 учасники (Терлецька Л. Б., Савчак Г. В.) не з’явилися.

Очний етап складався з таких частин:

1) комп’ютерне тестування з фахової майстерності (20 завдань з педагогіки, психології, методики, української мови та літератури);

2) презентація власного досвіду;

3) моделювання педагогічної ситуації;

4) методичний практикум (створення ментальної карти уроку);

5) моделювання фрагменту уроку.

За підсумками конкурсу журі прийняло рішення визнати призерами І міського етапу конкурсу «Учитель року — 2018» (номінація «Українська мова та література»):

ІІ місце – Данилів Любов Михайлівна (ССЗШ № 5 ім. Кокорудзів);

ІІІ місце – Демчина Майя Володимирівна (СЗШ № 43);

Когут Галина Євгенівна (СЗШ № 96).

***

Враженнями від конкурсу ділиться член журі Ірина Кметь: «13 грудня 2017 року в НВК “Школа-гімназія “Галицька” відбувся очний етап І (міського) туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2018” у номінації “Українська мова та література”, мета якого – заохотити до творчої праці талановитих, здібних педагогів, сприяти підвищенню їх професійної майстерності. До цієї зустрічі члени журі мали змогу ознайомитися з “домашньою роботою” конкурсантів – розглянути відповідно оформлені розробки чотирьох уроків та виховного заходу. Увиразнити запропоновані описи досягнень учасників змагання допомагали відгуки від представників методичного об’єднання вчителів.

Перевірити ерудицію, креативність, педагогічний такт конкурсантів дали змогу цікаві індивідуальні завдання, які запропонували вчителям організатори конкурсу – Оксана Бєлова йОксана Галамай(методисти Навчально-методичного центру освіти м. Львова). Комп’ютерне тестування з фахової майстерності, укладання схеми уроку до запропонованої теми (методичний практикум) та представлення його, усний виступ з презентацією власного досвіду, моделювання педагогічної ситуації з можливим з’ясуванням проблеми (наприклад, «Що б ви зробили, якби помітили, що учень на уроці присвятив Вам карикатуру» та ін.), а також фрагменти уроків з української мови чи літератури, завдання до яких жеребкуванням обрали собі конкурсанти, стали яскравою ілюстрацією знань, досвіду, педагогічної майстерності вчителів, а ще дали змогу представникам журі (Антоняк С. І, Крисюк В. В. (вдячна і я усім за такий досвід:)) об"єктивно оцінити конкурсантів, визначити переможців».

Методисти НМЦО м. Львова

О. Бєлова, О. Галамай

/Files/images/2017-2018/ukranska/уч2.jpg /Files/images/2017-2018/ukranska/уч3.jpg

/Files/images/2017-2018/ukranska/уч4.jpg /Files/images/2017-2018/ukranska/уч5.jpg

/Files/images/2017-2018/ukranska/уч6.jpg /Files/images/2017-2018/ukranska/уч8_(1).jpg

/Files/images/2017-2018/ukranska/уч7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 403