Проект «Моя професія – ключ до успіху»
11 жовтня 2017 року у Львівському вищому професійному училищі харчових технологій розпочав роботу профорієнтаційний проект «Моя професія – ключ до успіху». За сприянням Навчально-методичного центру освіти м. Львова в училищі відбувся семінар-практикум для педагогів-організаторів та вчителів трудового навчання ЗНЗ нашого міста, приурочений до Міжнародного Дня кухаря.
Запрошені педагоги-організатори та вчителі трудового навчання з опорних ЗНЗ м. Львова: СЗШ № 18, СЗШ № 29, СЗШ № 51, ССЗШ № 66, ЛЗШ № 82, СЗШ № 90, ССЗШ № 93, СЗШ № 99 отримали нагоду одержати корисну інформацію та налагодити співпрацю з фахівцями та студентами.
Методист НМЦО м. Львова Б. Шарун відзначив, що ознайомлення вчителів та учнів з діяльністю професійного училища відіграє важливу роль у формуванні в учнівської громади свідомого ставлення до праці, професійного самовизначення в умовах свободи вибору сфери діяльності, спрямованості на самопізнання і власну активність, а також формує вміння зіставляти свої здібності з вимогами, необхідними для набуття конкретної професії.
Майстер-клас з карвінгу провели майстри виробничого навчання Мар’яна Ших та Павло Васіков. Учні першого курсу приділили багато уваги підготовці до презентації професії кухаря: навчали педагогів декоративно нарізувати та виготовляти квіти з огірка. Цей процес виявився дуже захоплюючим. Вчителі матимуть змогу відтворити набуті навики у себе на заняттях, і зможуть залучати майстрів на бінарні уроки.
Учасники круглого столу відвідали училищний музей «Хлібовипікання», мали змогу оглянути експозицію регіональної випічки, яку представила викладач Любомира Білоруська. Учитель СЗШ № 51 Сніжана Тодорчук побажала успіху проекту та домовилась про співпрацю з училищем.
Семінар дав чітке розуміння, що співпраця загальноосвітньої школи та професійної освіти є перспективним напрямом профорієнтації, сприяє практичній діяльності та спільним завданням педагогів.