Проект «Навігатор по етикетках»

У 2017/2018 н. р. в рамках предмету «Основи здоров’я» розділу «Харчування і здоров’я» для учнів 6 класів відновлюється Проект «Навігатор по етикетках».

Проект буде реалізовано за спільної діяльності управління освіти, НМЦО, управління економіки Компанією «Євротек» та виробників Львівщини: Компанією «Ензим», торговими марками «Галка», «Лімо», «Ярич», «Майола», «Моршинська», концерном «Хлібпром», ТзОВ «РСП «Шувар».

Це вже другий сезон Проекту, перший стартував у 2015 році. На уроках «Основ здоров’я» школярі вивчали етикетки на продуктах харчування для осмисленого вибору лише якісних продуктів.

Унікальність даного Проекту у тому, що він об’єднує кілька щаблів та аудиторій, адже тут спільно працюють виробники, освітяни, представники влади та ритейл, щоб спільними зусиллями створити такий інноваційний формат навчання, який був би цікавим та практичним, давав не лише знання, але і розвивав компетентності. Це львівське ноу-хау в партнерській співпраці і в навчальному процесі.

Якщо у 2015 Проект пілотувався у 20 школах міста, то цього року він охопить усі навчальні заклади м. Львова.

18 липня 2017 року розпочалася робота із зустрічей виробників Львівщини з творчою групою педагогів, щоб підготувати оновлений посібник для учителів та робочі зошити для учнів. Члени робочої групи прагнули отримати інформацію від виробників та трансформувати її до педагогів, які надалі зуміють навчити учнів культурі споживання, відповідальному вибору продуктів через уміння читати етикетки. Навчальний посібник ґрунтується на інтерактивних методиках, авторських вправах педагогів, містить дидактичні завдання, які сприяють розвитку практичних навичок: свідомо вибирати та споживати якісний продукт, щоб бути здоровим.

Методист НМЦО Валентина Олійник

Кiлькiсть переглядiв: 380